“Folk bliver nok trætte af at se på bare bryster i længden”

Ovenstående citat stammer fra Maria Høeg, der var initiativtager til sidste uges aktion, hvor en mindre flok kvinder badede topløse i DGI-byen for at arbejde for at af-seksualisere kvinders bryster. (citatet er taget let ud af sammenhæng, læs selv artiklen her hos Politiken).

Men jeg tillader mig at tvivle på, at hun har ret. Intet tyder på, at “folk” skulle blive trætte af at se på bare bryster. Nogle få øjeblikkes research på nettet skaffer i hvert fald beviser på, at interessen for kvindebryster stadig er høj.

Første eksempel stammer fra Ekstra Bladets Flash-sektion. Sektionen handler om sladder og kendte, og den anden dag offentliggjorde de listen over de mest læste artikler i året, der gik. Nr. 1, 2, 3, 4 og 5 på deres top-5 handlede om kvinder, der på en eller anden måde var nøgne eller havde været nøgne. Selvfølgelig kan man sige, at en sådan undersøgelse i Ekstra Bladet – og endda deres sladdersektion – ikke kunne give andet resultat, men i hvert fald viser det en tydelig interesse for kvinder og deres bryster.

Det andet tegn på, at “folk” i almindelighed ikke lader til at være trætte af at se på kvindebryster stammer fra Politiken. Avisen, der om nogen er den politiske korrektheds højborg i Danmark. (og derfor må man antage, at deres læsere nogenlunde kan tilskrives samme egenskaber). På deres “mest læst i denne uge”-liste ligger i skrivende stund en artikel om Miss Belgien på førstepladsen og en artikel om “sex, druk og spænding” på andenpladsen. Den anden artikel lå længe nummer et og er krydret med et billede af en halvnøgen stripper i en omgang mudderbrydning.

Når selv Politikens læsere er mest interesseret i den slags historier, er mit synspunkt vist rigeligt underbygget.

Jeg kunne argumentere videre med, at en del af “folk” på ethvert givet tidspunkt består af teenagedrenge, som jo kategorisk aldrig bliver trætte af kigge på bryster. Derfor er det lidet sandsynligt, at Maria Høegs udsagn skulle blive sandt på noget tidspunkt.

3 kommentarer to ““Folk bliver nok trætte af at se på bare bryster i længden””

  1. […] Fra Sofaen, Hans […]

  2. Jeg tror ikke jeg på noget tidspunkt i mit 30 år lange liv, har tænkt “Nu gider jeg ikke se på bare bryster længere” :)

    Vi må vel konkludere at uanset alder, uddannelse, tyk eller tynd osv. så er sex, drugs, rock’n’roll og bare bryster noget der sælger.

  3. Lars,

    Understøttet af mit politiken-eksempel, kan jeg kun give dig helt ret.

    /Frank

Skriv en kommentar