For ynkeligt, Rasmus Prehn

Socialdemokratiet har et folketingsmedlem, som hedder Rasmus Prehn. Han er vist nok til hverdag kommunalordfører for socialdemokraterne, men det er ikke her, han gør sig bemærket.

Nej, Hr. Prehn er nemlig blevet udnævnt til det ærefulde hverv, at han ved enhver given lejlighed skal tilsvine regeringen i almindelighed og Lars Løkke i særdeleshed. Meget forudsigeligt dukker han op som trold af en æske, hver gang der er lejlighed til at tale grimt om regeringen. Det har jeg egentlig ikke gidet spilde energi på at kommentere på før nu.

Men i dag bemærkede jeg på hans Twitter-side, at han nåede nye lavder. (og der skal noget til, for hans standard har godt nok været lav). Det er historien om Jens Veggerbys rolle som naiv kontantsmugler for Stein Bagger, der har fået Rasmus Prehn til at kaste sig ud i endnu en omgang mudderkastning.

For at citere hele hans “Tweet” om sagen, lyder det: “Veggerby er afsløret som millionsmugler, men er han ikke også Lars Løkkes gode ven?”. (skrevet d. 27. marts kl. 9.32)

Og vupti, så er det faktisk næsten fastslået, at Lars Løkke var dybt involveret i Stein Bagger-sagen. Mudderkastning af en kaliber, som jeg troede, at selv socialdemokraterne holdt sig for gode til. Men åbenbart ikke Rasmus Prehn. Det er squ for ynkeligt!

PS: Jeg faldt efterfølgende over et andet eksempel, hvor David Garby, afbalanceret socialdemokrat bag Dansk-politik.dk, også synes at Rasmus Prehn går for langt. (dengang han beskyldte V for at føre fuldemandspolitik).

8 kommentarer to “For ynkeligt, Rasmus Prehn”

  1. Rasmus Prehn og hans kumpan Sass Larsen er fine eksponenter for de fuldstændigt ligegyldige Socialdemokrater der i dag er et sted, hvor de intet har at byde på selv – og så tyr de til den slags. Ikke spor overraskende – men bare trist.

  2. Der er et engelsk udtryk for det dér:

    “Hits bottom – digs”

    Passer alt for godt på sådan en gang mudderkastning fra en folkevalgt.

  3. Haha, de virker godt nok noget desperate for at få regeringsposten, hvilket også var grunden til, at de mistede min støtte i sin tid. De er på mange måder blevet nogle hyklere og de siger ét en dag og noget andet den anden dag (se bare hvordan deres holdning til topskatten løbende ændrer sig). Én ting er at gøre det som opposition, men som siddende i regering… Nej tak!

    Dette konkrete tilfælde er bare pinligt og er så desperat, at selv Enhedslisten er misundelige. ;)

  4. Det er vist bare dansk politik i en nøddeskal, væk er visionerne for vores samfund – men person fnidder fnadder fra levebrødspolitikere….

  5. Dansk politik har desværre været visionsløst i alt for lang tid. Der er kun forskel på en stemme på Socialdemokratiet og en stemme på Venstre pga. deres støttepartier og deres ledere. Vi har i Danmark 2 yderfløje og én stor pøl af socialdemokratisk, legitimerende reformisme. Det er stabilt, men det hæmmer på mange måder udviklingen og ja, så bliver politik pludselig en forfærdelig omgang personfnidder.

    Jeg tror, at Socialdemokraterne udmærket godt ved, at Anders Fogh er en meget bedre leder end Helle Thorning-Schmidt, hvorfor de har været tilbøjelige til at angribe venstrefolk personligt. De ved også godt, at Helle Thorning-Schmidt har en gunstig position i forhold til Lars Løkke, så derfor kunne man fristes til at tro, at personfnidderen bliver lagt på hylden.

    Når det så er sagt, så kan man håbe, at et eventuelt regeringsskifte i Danmark kan få Venstre til at blive det, det var engang: Et ægte, visionært, liberalt parti, som ikke var afhængige af en flok landsbytosser. (Og nej, jeg er ikke venstremand ;)).

    Jeg kan ikke se hvorfor idealisme absolut skal høre venstrefløjspartierne til. Hvorfor fik partiet Liberalisterne aldrig større opbakning? Og hvorfor får Liberal Alliance ikke større tilslutning? Der må da være nogle liberalister tilbage, som kan se at både den fordelings- og værdipolitiske udvikling i Danmark langt fra er liberal(istisk).

  6. Hej Martin,
    Du skal ikke regne med, at personfnidderen bliver lagt på hylden, hvis Lars Løkke tager over som statsminister. Om noget bliver den endnu mere skinger med ham som førstemand.

    Det er jo åbenlyst en bevidst strategi fra socialdemokraterne at gøre deres til at underminere hans personlige troværdighed så meget som overhovedet muligt. Hvorfor skulle de afvige den plan? De vil da fortsat gøre så meget som muligt for at minde folk om bilag og hvad ved jeg.
    Vurderes det undervejs i en valgkamp, at det trods alt er for skingert, vil de sende fagbevægelsen i byen med budskaberne i stedet. Det har de jo gjort før.

    Dine andre betragtninger om manglende visioner og socialdemokratisk konsensusmudder er jeg for så vidt ganske enig i.

  7. Jeg synes, at det er trist, når politikere har mere tralvt med at kaste med sten og brokke sig over alt muligt, frem for at se fremad, komme med konstruktive forslag og i det hele taget se muligheder frem for begrænsninger.

    Desværre lader Rasmus Prehn til at være høre til de personer, der har mere travlt med at være negativ, brokke sig og bare være inadvendt.

    Trist, for det burde jo netop være et krav til politikere, at de tænker udadvendt og i muligheder.

  8. Tænker det er vigtigt at politikere holder en god tone.

Skriv en kommentar