Spiller de så også lotto for mine penge?

Jeg blev paf, da jeg i da læste, at alt for mange danske kommune har optaget lån i schweizerfranc. Udenlandsk valuta, fordi renten var lavere end på tilsvarende danske lån. Det lyder jo meget fint, men nu er det jo altså sådan, at der kommer en valutarisiko med sådan et lån. Ændres kursen mellem danske kroner og schweizerfranc, kan der meget nemt ske forskydninger, der kan få den lille renteforskel til at virke som en dråbe i havet.

At spekulere i valuta minder altså en smule om at spille lotto. Der er altså ikke ansvarlig, konservativ omgang med skattepenge i mine øjne. Når de tvangsopkræver mine penge, skylder de mig i det mindste at opføre sig bare nogenlunde ansvarligt for dem. Jeg ved godt, at det er naivt at håbe på, men i det mindste kunne de holde sig fra de allerværste former for spekulation.

Skriv en kommentar