Krig er krig

I dag kan man i Politiken læse, at danske soldater skyder Taleban-soldater ned i bagholdsangreb uden varsel. Især det faktum, at det er uden varsel bliver viderebragt med en let forarget tone.

I en søster-artikel efterlyser Anne Sofie Pedersen, rådgiver i humanitær folkeret hos Røde Kors, en debat om hvordan Danmark skal føre krig. I begge artikler slås det fast, at de danske soldater ikke engang er i nærheden af at overtræde folkeretten eller krigens love.

Som jeg ser det, er der ingen grund til yderligere debat, og det er spøjst, at det overhovedet kan udløse debat, når danske soldater nu engang er engageret i en krig. Set fra soldatersynspunkt handler krigsførsel om at nedkæmpe fjenden så effektivt som muligt og med mindst mulig fare for egne styrker. Det bør danske soldater fortsætte med – og uden offentlig debat om, hvorvidt man nu bør lægge sig i baghold, eller om det er fejt at skyde folk i ryggen. Så længe man overholder de grundlæggende principper for krigsførsel, er det nu engang millitæret, som har forstand på at føre krig, ikke politikere og NGO’er.

2 kommentarer to “Krig er krig”

  1. Enig. Kan ikke forstå de spilder kilobyte på de artikler. Vi kæmper mod nogen der ikke følger krigens love som Danmark gør det.
    At skulle belaste vores soldater med yderligere regler lavet af folk der ikke ved det fjerneste om krig er komplet latterligt og er kun med til at belaste vores egne soldater i pressede situationer.

  2. Uden at være uenig i jeres holdninger, sådan overordnet, så finder jeg det yderst vigtigt, at pressen holder et vågent øje med, hvad der foregår i denne krig. Som bekendt, så er sandheden det første offer i enhver krig.

    Det værste der kunne ske, var at Danmarks unge soldater omkom i det fremmede pga. usandheder, og der er det især vigtigt, at pressen stiller sig kritisk til, hvad der foregår.

    Ps. Jeg er sikker på, at Danmarks hær bestræber sig på at følge krigens love, hvad de så end består af.

Skriv en kommentar