Overraskende klarsyn i højesteret

Det er sjældent at læsning om retssager ligefrem kan fremkalde smil. Baggrunden for de fleste retssager er jo som regel ikke ret positive.

Men i dag smilede jeg, da jeg læste om højesterets afgørsel i en sag, jeg forlængst havde troet lukket. Nemlig sagen om Urban-journalisten, der havde taget en grillkniv fra Hereford-restauranten i Københavns lufthavnmed ud til gaten for at vise et hul i sikkerheden i lufthavnen.

Dengang ændrede restauranten fluks på bestikket, så man ikke længere fik de store, skarpe grillknive til bøfferne, men måtte nøjes med en normal smørekniv. Lufthavnen reagerede ikke ved at sige tak til journalisten, men i stedet ved at politianmelde ham for brud på våbenloven. I både by- og landsret blev han idømt en bøde på 3.000 kroner for sin forseelse, og jeg troede egentlig, at sagen var sluttet dér.

Men journalisten fik fri proces til at få sin sag prøvet ved højesteret, der i dag har bestemt, at han skal have såkaldt ‘strafbortfald’. Det betyder, at han ikke bliver frikendt, men at der er omstændigheder som gør, at han ikke skal straffes, selvom han teknisk set er skyldig i overtrædelse af våbenloven.

Hurra for den dom. Det er rart, at en årvågen journalist ikke skal straffes for at have skrevet en historie, der rent faktisk var med til at forbedre sikkerheden i lufthavnen.

Skriv en kommentar