Mobilt bredbånd i toget

Lidt teknik-nørd er man vel, og derfor skal det nye legetøj også fluks prøves af. Dette indlæg skrives i et IC3-tog på vej tværs over Danmark, mens jeg er på nettet via mit nye mobile bredbånd.

Jeg havde ellers så sent som i går læst, at det skulle være vanskeligt at bruge mobilt bredbånd i IC-togene, fordi der er noget metalfilm på vinduerne. Men her går det godt nok. Hastigheden er ikke i top, men jeg har heller ikke tænkt mig at køre de store opdateringer eller downloads fra toget af.

Blogge kan jeg fint, og jeg har endnu ikke oplevet, at forbindelsen er hoppet af. Så langt, så godt.

Det er mobilt bredbånd fra Telmore via TDC’s netværk, hvis du er nysgerrig. Jeg har købt den der Huawei usb-dongle, som alle teleselskaberne tilsyneladende sælger for tiden, til at skabe forbindelsen. Havde jeg haft en 3G-telefon, kunne jeg måske have brugt den i stedet.

Opdatering: Langt ude på landet fik jeg kun dækning via GPRS, og det gav mindelser om dengang, mit 56k-modem var det hotteste hotte. Men stadigvæk betyder det, at man har mulighed for at tjekke mail og tjekke basale oplysninger på nettet.

8 kommentarer to “Mobilt bredbånd i toget”

 1. Ja med alle de 3G modemer i dag – så kan DSB’s planer med at indbygge Internet i togene til xx kroner per minut, eller hvordan de nu vil afregne vist godt pakke sammen.

 2. Hej Denni,

  Du har ret i, at de her 3G modemer nok kan komme til at kvæle en del initiativer i stil med DSB’s internet planer.

  Jeg har også svært ved at se det helt store langsigtede perspektiv i sådan noget som TDC’s hotspot-udrulning, hvor man betaler ca. en krone i minuttet for adgang til nettet. Så skal det nok være en løsning, hvor hotspot bliver integreret med 3G-nettet.

 3. Alt for at undgå at betale for dyre hot spots :) Det er befriende at have mobilt bredbånd, men jeg synes stadig kun, at det er et supplement til alm. bredbånd.

 4. Ja nu er dette indlæg måske en smule gammelt, og der er sket en masse indenfor mobilt bredbånd verden.

  Vil bare lige høre om du stadig benytter de abonnement hos Telmore?

  Jeg benytter selv min mobilt mobile bredbånd, der kører gennem TDC, og det kører fint, og når man har frit internet, så kan andet ikke betale sig ;)

 5. Hej Christopher,
  Jeg har Telmore på mobilen (iPhone), og der er jeg fortsat godt tilfreds med deres dækning langt de fleste steder.

  Foruden dem har jeg testet både Telenor og 3 og kan i hvert fald ikke anbefale Telenor til folk, uden at de afprøver nøje, om de dækker, hvor det primært skal bruges. I hvert fald har jeg ikke været imponeret på ture tværs over landet.

  Men du har vel også selv godt styr på mobilt bredbånd, nu du har en side om emnet. :)

 6. Det bliver spændende og se om 4g bliver ligeså udbredt som 3. Denne bølge mener jeg dog ikke Telmore kommer med på – kun Telia og TDC (indtil videre)

 7. Har alle toge ikke wifi access point som busserne har i dag?

 8. Ja det har alle de toge jeg har kørt med i hvert fald. Men derfor er det aldrig dumt at have sin egen mobile bredbåndsforbindelse.

Skriv en kommentar