De er skyld i al den spam i din inbox!

30.000 danskere bliver hvert år franarret penge ved hjælp af spammails. Det er ifølge Politiken konklusionen i en undersøgelse fra Microsoft.

Ifølge politiet mister ofrene i gennemsnit 15.-20.000 kroner pr. sag og ikke én af sagerne er blevet opklaret.

Her kan vælge forskellige tilgangsvinkler til sådan en nyhed. Nogen har ondt af ofrene, mens andre smiler hånligt af folk, som er naive nok til at falde for de her svindelnumre med milliongevinster eller milliardarv fra en mystisk afrikansk prins.

Jeg vælger en tredje tilgang og bliver sur på de naive, grådige fjolser, som falder for den slags!

De penge, som de naive lægger i spam-bagmændenes lommer er selve det brændstof, som driver spam-industrien. Hvis ingen faldt for mails om lotto-gevinster, ville der ikke komme spammails af den slags.

PS: Jeg er ikke så naiv at tro, at al spam vil holde op fra dag til anden, hvis ingen falder for svindelnumrene mere. Produktrelateret spam for voksensider, ulovlige kemiske substanser eller alimndelige, lovlige produkter vil fortsat kunne holde liv i en ikke uvæsentlig del af spam-industrien.

1 kommentar to “De er skyld i al den spam i din inbox!”

  1. Interessant synspunkt, og jeg syntes faktisk du har ret! Vil lige tilføje,at så længe folk ’tillader’ at deres pc indgår i et botnet, så er det muligt at sende mange millioner mails på ingen tid.

    Desværre er det noegt nær umuligt at få fingrerne i bagmændende. Og der vil altid være uvidende fjolser, der er villige til at overføre penge til høvdingen af Omar Så umidelbart mener jeg, at spam er kommet for at blive.

    Os (og nu skal jeg passe på med at være for skråsikker) der aldrig hopper på den slags, kan bare håbe på, at virusscannere og spamfiltrer til stadighed blive bedre.

Skriv en kommentar