Hvor mange er vi?

Det er tit, at man bliver spurgt, hvor mange ansatte der er på ens arbejdsplads.

Det sker dog ikke så tit, at spørgsmålet kommer fra ledelsen. Men det er tilfældet i Hillerød kommune, hvor man netop nu søger en studerende, der skal tælle de ansatte på rådhuset.

Jobbeskrivelsen lyder: “Opgaven består i at tælle hvor mange mennesker, som er på arbejde på Rådhuset, og derefter indtaste dataene i Excel.”. (se opslaget her hos Moment rekruttering

Så er spørgsmålet, om ledelsen i Hillerød kommune ikke ved, hvor mange de har ansat – eller hvor mange af de ansatte, der arbejder? :o)

Historien blev først set hos netavisen 180 grader.

6 kommentarer to “Hvor mange er vi?”

  1. Hehe, spøjst indlæg :)

    Det er lidt skræmmende at Hillerød Kommune har behov for at ansætte en mand for at finde ud af hvor mange der er ansat. De skal vel alle sammen have løn = der må være oplysninger på hver enkelt medarbejder. Disse ligger forhåbentlig i en form for database, og hvor svært er det så at tælle?

    Også udemærket at blive spurgt hvad man laver til daglig og så svare noget i retningen af: “Jeg tæller mennesker i Hillerød”. Et eller andet sted faktisk også ret skægt at kunne sige :D

  2. Hej Kim,

    Det er et sjældent set comeback til den gamle jobtitel “Folketæller”, som ellers uddøde for mange årtier siden.

    Som skatteyder i netop Hillerød kommune er jeg ikke stolt over foretagendet.

  3. “Jobbet
    Hillerød Kommunes har fået nyt rådhus, hvor man har indført ’flydende arbejdspladser’, hvor hver afdeling har fået tildelt en andel af skriveborde. Din opgave består i at registrere medarbejderne rundt om på rådhuset, dvs. tælle hvor mange der er til stede ved de forskellige skriveborde, i mødelokaler osv. Du tager udgangspunkt i et kort over rådhuset og en række forskellige farvekoder. Der vil være en grundig introduktion til opgaven den første dag”

    Det giver da udmærket mening.

  4. Selvforsvar,
    Du kan slet ikke se noget molbo-agtigt i at skulle ansætte en studerende til at tælle de ansatte?

    Det er da frygteligt kommunalt at bruge nogle flere penge på den slags i stedet for noget ordentlig planlægning og feedback fra de ansatte efterfølgende.

  5. Jeg er ikke statsfil, men kan dog ikke se noget galt i at ansætte en studerende til at undersøge hvor de ansatte arbejder, når nu de har indført flydende arbejdspladser (som vel egentlig er noget NPM). Det er jo ikke fordi han/hun skal tælle hvor mange ansatte der er, men for at finde ud af hvor de opholder sig i løbet af dagen.

    Jeg tror faktisk det er billigere at hyre en studerende til at gå lidt rundt på gangene, fremfor at bede alle de ansatte om at udfylde et skema, samt ansætte en til at indtaste resultaterne/oprette et online spørgeskema.

  6. Det er desværre ikke så overraskende – der er en tæt sammenhæng mellem en kæmpestor offentlig administration og vort høje skattetryk :o(

Skriv en kommentar