Lidt udvikling i den danske blogverden

I dag har jeg læst om to initiativer, der giver lidt nyt liv til den danske blogverden.

Det ene er inspireret af udenlandske aviser, der linker tilbage til de bloggere, som skriver om avisernes artikler. Det er Overskrift.dk og Information, som har indledt et samarbejde, hvor Information offentligør links på de blogs, som skriver om avisens onlineartikler og linker til selvsamme artikler. Man kan påstå, at det ikke er nyt, da onlineavisen 180grader har haft en sådan funktion i noget tid, men det er første gang, at en af de gamle, trykte aviser gør det. Og ifølge indlægget på Overskrift.dk, skal man ikke forvente, at Information er den sidste avis, der hopper på denne vogn.

Læs mere her hos Overskrift.dk.

Dagens anden nyhed er etableringen af en dansk pendant til digg.com og hvad den slags amerikanske “stem på populære indlæg”-sider ellers hedder. Den danske version hedder Anyhed.dk og er netop gået i luften. Derfor er der ikke så mange indlæg, og den er da også i en beta-test udgave indtil videre. Men den bliver da lidt sjov at følge, så klik ind og se, hvad de har at byde på.

Manden bag anyhed hedder Claus Heinrich (og ikke Lars Bachmann, som jeg først fik givet æren, da jeg ikke kunne finde ud af at læse en kommentar på hans blog).

7 kommentarer to “Lidt udvikling i den danske blogverden”

 1. Hej Frank.
  Tak for linket, jeg skal dog lige for en god ordens skyld sige at det ikke er mig der står bag aNyhed. Det er Claus fra http://www.clausheinrich.com/ der er manden bag aNyhed :) men det er stdig et godt initiativ ;)

 2. Jeg faldt også lige over anyhed her for et par dage siden – jeg får nemlig allerede en del traffik derfra. Det er rart at se at den danske blogosfære også får mulighed for lidt “digg-effect”, selv om digg er en umulig drøm for os der blogger på dansk.

 3. Hej Lars,

  Det er mig, der er blind. Jeg læste et svar til mig på din blog og gik ud fra, at det var fra dig. Det var det så ikke, og nu er fejlen rettet i indlægget.

 4. Therese,

  Kaster den virklig allerede trafik af sig på nuværende tidspunkt? Så bliver det spændende at se, hvad den udvikler sig til.

 5. Traffik og traffik – de sidste par dage har jeg fået ca. 5 % af min traffik fra anyhed. Men lidt har også ret og det er jo et helt nyt site. Jeg har lige meldt mig til som bruger :-).

 6. […] har skrevet om det (blandt andet Shevy.dk, Mads Kristensen, Fra Sofaen, Blognyheder), men den danske blogsøgemaskine Overskrift.dk er gået i luften med deres såkaldte […]

 7. […] http://frasofaen.dk/lidt-udvikling-i-den-danske-blogverden/ […]

Skriv en kommentar