Om at skyde sig selv i foden

Der har været skrevet meget om Lars Løkke og hans amts-betalte smøger. Ikke den kønneste sag, men Lars Løkke forsvarer sig med, at sådan gjorde alle andre i det kommunale og amtslige system også. (Det har han ikke sagt ordret, men meningen var noget i den retning).

Det har fået en socialdemokrat i Nordjylland op af stolen. “Sådan var det ikke her” mener han. (igen ikke ordret, men meningen er god nok). Nuvel, manden har været amtsborgmester, så i hvert fald kender han noget til det system. Selvfølgelig har ethvert medlem af systemet en interesse i at forsvare det, så hans troværdighed er måske ikke den største.

Men værre bliver det, når man ser et år tilbage. Her ville Orla Hav nemlig afholde en kæmpe fest for politikere og ægtefæller på skatteborgernes regning.  75.000 kroner skulle bruges på formålet, og den gode Orla så ikke noget problem i det. Da tilsynet med kommunerne greb ind og stoppede gildet, fordi det var ulovligt at bruge penge på den slags, klagede Orla ligefrem til Indenrigsministeren. Altså ham, der i dag er finansminister og hedder Lars Løkke.

Orla klagede til Lars Løkke over, at man ikke måtte bruge 75.000 kr. på politikerne selv, samtidig med, at han kritiserer Lars Løkkes få hundrede kroner i forbrug. Det er vist den slags, der kaldes at skyde sig selv i foden – med et våben af stor kaliber.

Tak til MF Torsten Schack Pedersen for at minde journalisterne om historien.

10 kommentarer to “Om at skyde sig selv i foden”

 1. Arne Rasmussen den 18. marts 2008 kl. 23:27

  Lars Løkkes forsvar går ud på, at “tiden var en anden”. Det er kun rigtigt i den forstand, at årstallet var et andet. Men det er decideret forkert, at man for få år siden så gennem fingre med misbrug af skatteydernes penge. I 1970-og 80’erne havde vi både Ritt Bjerregaard-sagen og flere andre sager, hvor politikere måtte træde tilbage på grund af misbrug af skatteyderpenge. Måske er der stadig en enkelt eller to, der husker socialdemokraten Villy Heising, der sikkert kunne være blevet overborgmester i København nogle år senere, hvis han ikke havde forgrebet sig på en flaske whisky. Der var mange eksempler…Brixtofte i 1990’erne var den værste af alle, men Løkke skulle tvinges til at uddybe og forklare, hvad han mener med sin påstand. Men det kan han ikke…..hans bortforklaring er både helt udokumenteret og reelt vildledende. Hvad var det i grunden borgmesteret i Hørshølm lagde frem: Det var dokumentation for konkret misbrug….diskoteksregninger, videofilm porno?) om natten på hotelværelset (hyggeligt)….7 pakker cigaretter, spiritus………og var der også dokumentation for taxakørsel for 30.000 kr. om måneden? Begrundet af en partifælle til Løkke med, at det var da ikke så mærkeligt med de taxaregninger, når man tænker på, at man ikke kan køre i beruset tilstand. Jo, tiden er en anden…i dag har Løkke ministerbil og behøver ikke tage en taxa hjem, hvis det bliver for vådt. Men er han egnet til at blive statsminister? Jeg mener, han skylder en række svar, for ellers er der andre og dygtigere folk i Venstres gruppe, som man måske hellere skulle tale med, – nogle, der ikke ligner en omvandrende dårlig samvititighed.

 2. Leif Hartman den 19. marts 2008 kl. 10:08

  Man kan ikke bortforklare sin egen ugerning med andres eventuelle ugerninger.
  Orla Havs forsøg på – i fuld offentlighed – politisk at få vedtaget at holde en personalefest med ægtefæller, kan under ingen omstændigheder sammenlignes med Lars Løkkes misbrug af offentlige midler til eget brug. Noget, der i andre sammenhænge kaldes tyveri.
  For Lars Løkke var “tiden måske en anden”. Han var som amtsborgmester også klar til at køre sort i taxa. Det viste TV2 da i hvert fald et tv-klip om. Selve udsendelsen blev aldrig vist – måske på grund forbindelser mellem Venstres top og TV2s top.

 3. Den skarpe læser vil bemærke, at mit indlæg ikke handler om Lars Løkkes cigaretforbrug, men om den dobbeltmoralske Orla Hav, der selv gerne ville bruge stakke af skatteborgerpenge på sig selv og de andre politikere.

  Mht. Lars Løkke synes jeg da, at han skulle betale de der småpenge tilbage til amtskassen, hvis den eksisterede endnu. Politikere bør ikke bruge skatteborgernes penge. Samtidig må jeg indrømme, at beløbene er så små, at jeg ikke for alvor kan hidse mig op over det.

  Thorndals kampagne har vel indtil nu kun påvist køb af de syv pakker cigaretter + entre for LL og nogle andre politikere på et par diskoteker. Det er ærligt talt ikke noget, der sådan for alvor kan bringe mit blod i kog.

 4. Leif Hartman den 19. marts 2008 kl. 17:31

  Det hjælper ikke noget – Frank – du kan ikke sammenligne de to situationer.
  Orla Hav går offentligt og politisk korrekt frem for at opnå en beslutning, der gælder alle amtrådsmedlemmer. Han får ikke lov – hvilket jeg synes er godt.
  Lars Løkke tager i nattens mulm og mørke af fælleskassen til eget forbrug.
  I stedet for at påstå, at sådan var tiderne, og dermed svine alle Danmarks tidligere amtsborgmestre til – så kunne han jo bare undskylde.
  Hvor svært kan det være!

 5. Selvfølgelig kan man sammenligne de to situationer. Orla Hav og hans kumpaner mener, at de har ret til at bruge skatteydernes penge til en fest uden sagligt indhold med ægtefæller og det hele. De bliver kun stoppet, fordi nogle opvakte embedsfolk i en tilsynsinstans påpeger, at det er ulovligt brug af skattemidler. I stedet for at tage det til efterretning, bliver Orla børnefornærmet og klager til ministeren over, at han ikke må holde sin fest. Det er da et glimrende eksempel på, hvordan forholdet til borgernes penge har været (og er) hos mange politikere.

 6. Leif Hartman den 19. marts 2008 kl. 21:31

  Jeg vil gerne fastholde, at du ikke kan sammenligne det – åbent og politisk – at prøve at få en bevilling igennem til et helt amtsråd – altså også medlemmer af alle partier – mig bekendt var der ingen protester fra nogen i amtsrådet – med det Lars Løkke har gjort. Lars Løkke tilraner sig – på eget initiativ og beslutning og til eget brug – økonomiske midler, som ikke er hans.

 7. Leif,

  Vi kan vist blive enige om at være uenige.
  Jeg er ligeglad med fremgangsmåden, men ser i stedet på holdningen til borgernes penge. Orla Hav har med al ønskelig tydelighed vist, at han ingen respekt har for andres folks penge.

 8. Leif Hartman den 20. marts 2008 kl. 00:41

  Du har nok ret i, at vi er uenige Frank.
  Men det synes jeg egentlig er ærgerligt.
  For mig – politisk aktiv gennem over 30 år – er det igen og igen ærgerligt at møde folk, der godkender, at højtstående politikere ikke kan se forskel på dit og mit.
  Og særdeles ærgerligt, at et ungt menneske – som jeg formoder, at du er – aktivt holder hånden over Lars Løkkes lidt lange fingre nede i fælleskassen.
  God påske.

 9. Leif,
  Jeg har intet sted skrevet noget som helst positivt om Lars Løkkes ageren, har jeg?
  Jeg har blot påpeget, at Orla Hav er en dobbeltmoralsk socialdemokratisk pamper, der prøvede at pudse glorien i offentlighed og skød sig selv i foden derved.

 10. Leif Hartman den 20. marts 2008 kl. 14:24

  Du har ret i, at du ikke direkte har skrevet har skrevet noget positivt om Lars Løkkes ageren.
  Men din støtte til Venstres afledningsmanøvre opfatter jeg sådan.
  Det er jo det dilemma en taler – såvel som en skribent – må leve med. Det må jeg også. Og det da ikke altid lige sjovt at få at vide, hvad andre mener, man har sagt – skrevet.
  Det er lytteren – læseren – der selv bestemmer, hvordan det, der høres – læses – opfattes.

Skriv en kommentar