5 jobs Thomas Blachman kunne klare med bravour

Thomas Blachman er (igen) i vælten i pressen, fordi han giver den gas som dommer i DR’s show X-Factor. Jeg har tænkt over, om man ikke spilder den gode Blachmans talenter ved kun at bruge ham som dommer i musikprogrammer. Han kunne gøre gavn så mange steder i Danmark.

Her er fem eksempler på jobs, hvor jeg kunne se ham gøre god gavn:

1) Politisk journalist/kommentator på Christiansborg.

Det ville være forfriskende med en journalist, der turde kalde en spade for en spade og give levebrødspolitikerne det rigtige modspil:  “Det der siger du jo bare for at få stemmer. Jeg kan ikke mærke nogen passion for politik eller vilje til at ville ændre noget. Det er ren leverpostej.”

2) Programplanlægger for tv-programmer som Go’Morgen Danmark, Aftenshowet, Go’Aften Danmark og lignende.

Her savner vi nogen, der kan fortælle dem, at de er moderne tv’s svar på pausefiskene på DR i monopoltiden: “Det her har jo ingen X-Factor. I prøver ikke engang at skille jer ud fra mængden. Det er en hån mod rigtig journalistik, det I leverer.

3) På socialkontoret 

Her er der behov for nogen, der kan fortælle de hårdt ramte kunstnere, at de skal tage sig sammen og holde op med at klynke: “Man skal føle noget for kunsten. Det er noget, der kommer indefra. Kunsten er jo fuldkommen ufremkommelig, aggressiv. Jeg mener: Folk drikker sig ihjel, skærer ørene af sig selv. Kunsten er genstridig, og derfor er den højspændt aggressiv. Og derfor skal du holde op med at klynke så meget”.

4) Som Coach.

Det er så moderne at have en coach. Her kan en Blachman-type også fint passe ind. Folk kan råt for usødet få at vide, hvad der skal til: “Nu går vi alle sammen alt for meget i bad og vasker personligheden af, inden vi overhovedet ved, om vi har den eller ej. Slut med det. Stå ved hvem du er.”

5) Chef for DR’s underholdningsafdeling.

Her er der også brug for skarpe kommentarer og gode betragtninger: “Hvorfor prøver I i det mindste ikke bare at være anderledes. Skal I partout bruge licenspengene til at kopiere de kommercielle kanalers programmer. Hvorfor overlod I f.eks. ikke et koncept som X-Factor til TV3 eller Kanal5, der elsker den slags. Kunne I ikke udvikle en eller anden form for originalitet?”.

Jeg blev inspireret til dette indlæg af Milos Vendettas kommentar til mit første indlæg om Blachman.

(note fra redaktionen: Læs Milos’ blog. Den er virkelig god spas)

(Mere note fra redaktionen: Visse stumper af de fiktive Blachman-citater ovenfor stammer fra et interview i JP. Resten har jeg selv digtet uden at konsultere manden selv.)

4 kommentarer to “5 jobs Thomas Blachman kunne klare med bravour”

 1. […] fra sofaen har skrevet 5 tilbud til Thomas Blachmann, og Leif Carlsen blog er bestemt også et besøg værd, senest har han skrevet lidt om “Idealisme […]

 2. Hej Frank
  Thomas Blachman fra X-factor har mange talenter, men intet sted får han bedre eksponering end i populær-tv. Det er en fornøjelse :-)
  Mange hilsner,
  Brian Bentzen

 3. Brian,
  Man må sige, at det er lidt sjovt. Blachman har ikke beskæftiget sig med ret mange mainstream-ting i sin karriere, men nu ved alle danskere, hvem han er.

 4. Jeg er sikker på at han ville gøre sig rigtig populær, hvis han blev statsminister eller stillede op til det!! Hans syn på mange ting kunne blive accepteret rigtig hurtig, tror jeg. Han siger sku sin mening og når han endelige siger noget godt, så tror folk sku på ham.
  Er næsten sikker på at han kunne være en rigtig syg statsminister og virkelig få styr på vore kære Danmark igen!!

  GO BLACHMAN!!!!!

Skriv en kommentar