Du er dum og fed!

Ja, undskyld kære læser, men det er altså ikke dig, overskriften hentyder til.

I stedet er det en let forkortet version af gårsdagens sjoveste politiske indlæg.

Det er sjældent at politisk debat indebærer personlige angreb, men i går var en undtagelse. Som en reaktion på sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, der nedsatte et udvalg for at se på lavere moms på sunde fødevarer, kritiserede forskellige Venstre-politikere beslutningen og mente ikke, at staten skulle være en barnepige.

Den ellers håbløse formand for partiet Liberalisterne, Torben Mark Pedersen, ville afgjort ikke stå tilbage for Venstre-folkene, så han udsendte et åbent brev til sundhedsministeren, hvori han fik med grovfilen.

I sin fulde ordlyd lyder Torben Marks kommentar til sundhedsministeren sådan (citeret fra 180 grader):  “Jeg er ikke et barn, jeg er bedre uddannet, end du er, og jeg er udmærket klar over, at Mars-bar feder mere end broccoli, men jeg ved også, hvad jeg bedst kan lide af de to, og sammenligner jeg min fysiognomi med din, må jeg tillade mig at sige, at jeg nok spiser sundere – eller mindre – end du gør. Alligevel tillader du dig at ville bestemme over, hvad jeg må spise og drikke. Med hvilken ret?”

Eller som jeg kort oversatte i overskriften: “Du er dum og fed”. (ok, måske rettere, uudannet og fed, men det andet gav altså en mere fængende overskrift).

PS: Personligt mener jeg, at enhver politiker, som vil bestemme over andres liv og levevis må indstille sig på at blive målt efter samme målestok, som de vil måle andre efter.

Skriv en kommentar