Excel kan alt!

Excel kan alt. Det har længe været mit mantra, hvis nogen har spurgt mig, om man kunne et eller andet i Excel.

Det til trods har jeg i halvandet år brugt OpenOffice-pakken på min bærbare. Jeg var for nærig til at købe Microsofts Office-pakke og ville derfor teste OpenOffice.

I første omgang var jeg rigtig godt tilfreds med programmet. Det ankom ca. samtidig med, at den stationære blev opgraderet og fik en Microsoft Office 2007-pakke installeret. Og jeg var noget gladere for at arbejde videre i OpenOffice, der mindede mere om Office 2003, end Office 2007 gjorde.

Men hen ad vejen må jeg konstatere, at på et væld af mindre detaljer mangler OpenOffice Calc altså bare den gennemførte kvalitet, som Excel har.  Der er for mange daglige småirritationer over et eller andet i Calc.

Derfor er jeg nu i den situation, at jeg så småt kigger priser på en passende Office-pakke. Selvom Excel 2007 er et skridt tilbage i forhold til 2003, så er det stadig Excel. Og Excel kan alt!

(Inspireret af den hidsige debat om OpenOffice vs. Microsoft Office på deMibs blog.)

2 kommentarer to “Excel kan alt!”

  1. Lars Hansen den 21. januar 2010 kl. 20:25

    Jeg bruger begge to (Excel + OOo) fordi begge programmer har noget, som den anden ikke har – Excel er f.eks. ufattelig dårlig til import/export af CSV filer.

  2. Hej Lars,

    Det er sjovt, for noget af det, der frustrerer mig, er OOo’s håndtering, når man gerne vil importere en fil i txt-format til Calc, og den som default åbnes i Writer. :o)

    Og jo, Calc forsvinder ikke fra min computer, når Excel dukker op. F.eks. har Calc som standard en nem “gem som pdf”-løsning. Der har Excel, så vidt jeg husker ikke. (Det var der i hvert fald ikke i 2003-versionen).

Skriv en kommentar