Fakta og politik – og internettet

Alt for ofte ender politisk debat i ævl og kævl om definitioner og uenighed om fakta. Der er ikke noget så dræbende, som en debat, hvor der ikke bliver diskuteret visioner, men i stedet om en given stigning i et-eller-andet har været 2,1% eller 1,8%.

Det er helt sikkert for at råde bod på det, at Venstre netop har lanceret deres nye “Tjek lige fakta”-side, hvor de opremser en del fakta på forskellige udviklinger siden 2001, hvor den første VK-regering under Anders Fogh tiltrådte.

Nå ja, eller også er det et spørgsmål om at sætte dagsorden og fremhæve deres egne vindersager. :o)

Alt i alt skriver jeg bare det her indlæg for at påpege, at der sker en del sjove tiltag på valgkampsfronten online allerede nu, selvom der ikke officielt er udskrevet valg endnu. Jeg tror, at for os onlinenørder bliver den næste valgkamp noget af det mest interessante at følge med i.

Allerede nu ser vi et væld af video, små frække kampagnesites og høj aktivitet på Facebook og andre sociale medier. Med lidt held øges den kreative tænkning op til selve valgkampen. (Indrømmet, vi kan også være uheldige, og det hele blot ender i mere råberi i en skinger tone). På den front glæder jeg mig i hvert fald til valgkampen.

Skriv en kommentar