Velkommen til “1 mod 49”

TV3 kører en quiz, der hedder “1 mod 100”. Der er Bjørn Lomborg ikke en deltager, men han har fået en rolle i et andet show. “1 mod 49” kan man kalde Guardians liste over 50 mennesker, der “kan redde planeten”.

De 49 andre på listen er alle miljøaktivister, berømtheder der siger pæne ting om miljøet eller politikere der vil iværksætte alskens tiltag på miljøområdet. Lomborg er udvalgt for at være “en modvægt til den løbske miljøbegejstring” (min oversættelse).

Lomborg bliver desuden rost for ikke at ignorere miljøproblemer, men for at sætte fokus på prioriteringer. Guardian kalder ham “en af de få akademikere, der er klar til at udfordre konsensus med troværdige data”. (igen min oversættelse).

Til Jyllandsposten udtaler Bjørn Lomborg: “Det er dejligt, og det virker som om, de har fået rigtig fat i tingene. Der er udpeget 49, der alle mener, at vi skal gøre noget her og nu, og så mig, der siger, at vi skal passe på, at vi ikke kører for meget derudaf”.

Herfra skal lyde et “forsat god arbejdslyst” til Lomborg med at udfordre den for tiden fremherskende tankegang. Forhåbentlig kan han være med til fremprovokere en bedre debat og nogle gennemtænkte løsninger.

Skriv en kommentar