Ironi og fagforeninger

Det er svært ikke at trække på smilebåndet over denne sag:

LO’s tidligere næstformand Tine Aurvig-Huggenberger sagsøger fagforeningen, fordi de ikke vil udbetale en pension, som hun mener at have ret til. Hun bliver støttet af en anden fagforening, nemlig HK/Privat.

Så det er fagforening mod fagforening. Og LO opfører sig som enhver anden arbejdsgiver ifølge Politiken og Ekstra Bladet.

Og så ellers ingen debat om, hvordan LO vælger at aflønne deres folkevalgte og ansatte. Det må de selv og deres medlemmer selv tage sig af.

4 kommentarer to “Ironi og fagforeninger”

 1. Ja, fagforeningerne er så hellige når de “går til kamp”, men de er ikke bedre end alle andre :)

 2. Som jeg før har givet udtryk for, er Tine Aurvig-Huggenbergers sagsanlæg mod LO et slag mod hele fagbevægelsens troværdighed.

  Læs eventuelt mit indlæg på http://leifcarlsen.wordpress.com/2008/01/26/tine-aurvig-huggenberger/

  /Leif

 3. Leif,

  Pamperiet i toppen af fagforeningerne kan der skrives lange bøger om. Og mon ikke der også er en direkte sammenhæng derfra og til de konstant faldende medlemstal hos LO-fagforeningerne?

 4. Hej Frank,

  Jo, det er jeg ret overbevist om. Samtidig tror jeg også, at det er et stor problem for fagbevægelsen, at mange ikke længere kan se værdien med en fagforening holdt op imod det som de kræver ind i kontingent.

  Og så tror jeg også, at det spiller meget ind, at den moderne virksomhed betragter medarbejdere som et dyrebart aktiv, der skal passes og plejes. Dermed har den enkelte medarbejder ikke længere det samme behov for at have en “vagthund”, der kan passe på medarbejderen – for det gør virksomheden i højere grad end nogensinde før!

  /Leif

Skriv en kommentar